Nejsem žádný SEO specialista a jedná se tedy čistě o mé subjektivní vnímání čísel, které mi google analytics poskytuje.

Jako první musím říci, že jsem rád, že má můj web smysl. Zakládal jsem ho a to i ty dřívější (od roku 2001) z jednoho hlavního důvodu, aby sloužil mě a ostatním databázovým administrátorům, kteří se mohou potýkat s podobnými problémy, jako já.

Jak vidím dnes z čísel, tak tomu tak opravdu je a to mě naplňuje zadostiučiněním.

Za rok 2015 na web tomas-solar.com, který je v českém jazyku, přišlo 17451 návštěvníků (o 3000 více, jako v roce 2014), což je 1454 za měsíc, tedy v průměru 48 návštěv denně i s víkendem. Jinak to je kolem 80-ti návštěv během pracovního týdne a přes 20 o víkendu. A to si myslím ujde, na to že to je čistě odborný web a obsahuje vesměs jen řešené problémy a nějaké další mé myšlenky/poznatky/náměty.

prehled

Zajimavé je, že česky mluvící návštěvníci, tedy Češi a Slováci tvoří menší polovinu návštěvníků. Asi bych se měl zamyslet nad anglickou mutací webu, ale zase, dělám to pro sebe a pro klienty v České Republice, tak uvidíme, jak to letos dopadne.

lokalita

Také mě velmi potěšil Váš zájem o monitoring. Jakmile jsem upravil stránku o monitoringu, napsal pár vět a hlavně představil monitorovací nástroj TSMON, o kterém ještě bude řeč v dalším článku, směr vašich prokliků byl na tuto stránku. Mimochodem v TSMONu je nyní připojeno přes 40 databází (k 1.1.2016).

Nejčastěji přistupovaný však zůstává BLOG, jak je zamýšleno.

chovani_II

A co jsem se dozvěděl o VÁS?

Více jak polovina z vás používá prohlížeč Chrome. Ne, že my to k něčemu bylo, ale jako informace dobrý.

prohlizec

Zajimavější je informace se týká pohlaví. Čekal jsem větší rozdíl ve prospěch můžů, aspoň z toho, jaké odborníky potkávám, ale je to téměř 50:50.

pohlavi

A co se týká věku, tak vidím, že už jsem spíše ten starší 🙂

vek

Na závěr děkuji všem a věřím, že přijdete na web i v roce 2016.

 



Komentáře